Så enkelt er det å lage kefirost

For meg er kefir uunværlig. Jeg lager hjemmelaget kefir så og si kontinuerlig. Gledelig bekreftelse fra forskerhold: Kefir gjør godt for så mye!

Les om de gledelige egenskapene ved kefir HER

Se min oppskrift på kefirost, jeg likte selv denne godt. Det aller beste er hvis du eksperimenterer og lager din egen favoritt. Husk at kefirosten trenger noen timers lagring etter at du har blandet inn urter og krydder. Smaken fra urter og krydder må få tid til å "sette seg". Oppskriften min er HER

Link til næringsgjær er HER

For å lage din egen kefir og din egen kefirost trenger du kefirkorn. Dette er en starterkultur som stammer fra kaukasusfjellene. Gjeterne der brukte skinnposer til å frakte med seg melk. En klumpete masse dannet seg i skinnposene deres - dette var en kultur av gunstige bakterier og gjær. Det er disse klumpene vi kaller kefirkorn. Med kefirkorn tilgjengelig kan vi enkelt lage vår egen kefir. 
 

Ostemasse fra kefir i skålen. Myse i glasset.

Ostemasse fra kefir i skålen. Myse i glasset.


Kefirkornene "formerer" seg når de er i bruk. De blir flere og større. Deltakere på fermenteringskursene mine får kefirkorn av meg, derfor har jeg vanligvis ikke så mye til overs til andre. Noen ganger har jeg overskudd, spesielt når det er utenfor kurssesong. Jeg har en gruppe på Facebook som jeg administrerer, gruppen heter "Fermentering". Der kan du signalisere at du er interessert i kefirkorn. Jeg har også en side på Facebook, den heter “Bentes Fermentering”, der er det mye om fermentering samlet på ett sted. Velkommen til å like og følge :-)
 

Jeg holder kursene mine midt i vakre Oslo, like bak Slottsparken. Hvis du ikke kan komme, har jeg et onlinekurs du kan se når du vil - og så ofte du vil.

Hilsen Bente
 

www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'
 

Online_kurs (1).jpg


Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

 

 

Se_tilbud_2 (1).jpg