Kurs i fermentering
Nettkurset gir deg en grundig, men lettfattelig innføring i tradisjonell fermentering. Du lærer å lage næringsrike matvarer i eget tempo, uten komplekst utstyr – enten du er helt ny eller har litt erfaring.
Har du kjøpt kurs før april 2024? Gå til gammel versjon av kurssiden.
SPAR TID
Perfekt fermentering, hver gang.
Alt for mange kommer til meg fortvilet, fordi mye tid og energi er brukt på fermentering som har mugnet. “Hva har jeg gjort galt?”
I kursene mine, lærer jeg deg knepene som gjøre at du kan fermentere perfekt, ned til hver minste detalj.
SUNT, NYTTIG OG MORSOMT
Bente gjør deg til en fermenteringsekspert!
Da jeg startet med fermentering i 2010, hadde jeg ingen anelse om alle de rørende tilbakemeldingene jeg skulle få.
Folk forteller at plager har forsvunnet, ja, selv kroniske sykdommer har sluttet å gi symptomer etter at fermentert kost er innført.
Det er sunt, nyttig og moro!
BLI MED
Bli med i fermenteringsfamilien!
Tusenvis har vært på kurs hos meg, kjøpt oppskrifter og er med i gruppen min på facebook.
Jeg kan ikke vente med å dele hemmelighetene mine med deg. Vi sees.
Tiår med prosessert mat, giftstoffer og antibiotika har vært med på å gjøre lavt energinivå, irritabel tarm, overvekt og depresjon svært utbredt. Det er på tide å ta tilbake helsa med et rent og sunt kosthold.
Det er på tide å bli fantastisk med fermentering!
Alle fermenteringskurs
Få alle filmene fra del 1 av «Fantastisk med fermentering» – med hemmeligheter, tips for vellykket fermentering og smakfulle kombinasjoner.
I dette kurset får du oppskriften som gir vellykket rødbetkvass hver gang, tips for å unngå alkoholgjæring – og smakskombinasjoner du bare må prøve.
I dette kurset får du se nøyaktig hvordan jeg lager min surkål. Du får alle de beste tipsene og forslagene til tilsetninger som gjør at det smaker vidunderlig!
Ta en sniktitt på kurset
OM KURSHOLDER:
Siden 2010 har Bente viet livet sitt til fermentering. Det hele startet med gleden over å lage egen surkål og agurker – noe som viste seg å være både enkelt og morsomt. Med en brennende tro på at god helse starter i tarmen, ble det naturlig å dele kunnskapen videre gjennom kurs og blogg.






Ofte stilte spørsmål
-
Fermentering er en naturlig prosess der gode bakterier og gjær omdanner karbohydrater i maten til organiske syrer eller alkohol. Denne eldgamle metoden gjør maten mer næringsrik, holdbar og smakfull. Tenk på det som å la naturens egne små hjelpere forvandle råvarene til noe enda bedre for kroppen din!
-
Fermentert mat er rik på probiotika – levende, gode bakterier som styrker tarmfloraen din. En sunn tarmflora kan forbedre fordøyelsen, styrke immunforsvaret og påvirke humøret positivt. Ved å inkludere fermentert mat i kostholdet ditt, gir du kroppen en naturlig boost som kan bidra til økt velvære og energi.
-
Å lære å fermentere er en spennende og givende reise som alle kan begi seg ut på! Et flott sted å starte er med mine oppskriftshefter, som er fylt med enkle og overkommelige oppskrifter og trinn-for-trinn veiledninger. Disse heftene gir deg den grunnleggende kunnskapen du trenger for å komme i gang på egenhånd.
På bloggen min deler jeg også mange tips, råd og inspirasjon som kan hjelpe deg i gang. Her finner du alt fra grunnleggende teknikker til mer avanserte fermenteringsprosjekter, tilpasset alle nivåer.
Hvis du ønsker en dypere forståelse og personlig veiledning, tilbyr jeg nettkurs hvor jeg guider deg gjennom prosessen i detalj.
Målet mitt er å gjøre fermentering overkommelig og morsomt for alle!
-
Nei, du trenger ikke noe avansert utstyr. De fleste har allerede det som trengs på kjøkkenet: rene glasskrukker med lokk, en kniv og en skjærefjøl. Det viktigste er at alt er rent og at du følger noen enkle hygienerutiner.
Fermentering skal være overkommelig og morsomt!
-
Fermentert mat skal dufte friskt og syrlig, ikke råttent eller muggent. Se etter små bobler som viser at gjæringen er i gang. Smaken skal være behagelig syrlig. Stol på sansene dine – de er dine beste hjelpere. Og husk, det er vanlig med litt variasjon fra gang til gang.