Superenkel guacamole

Hvis du, som jeg, alltid har fermentert surkål i kjøleskapet, har du muligheten til å lage en rask og enkel guacamole - når som helst. Du trenger egentlig bare avocado, og surkålen har du jo allerede. Bland disse to ingrediensene, og du har en nydelig guacamole.

Ikke kommet i gang med fermentering ennå? Lær deg å lage ekte surkål! Grundig og god kunnskap får du i mitt NETTKURS 

Verdens enkleste guacamole laget i en fei på hytta Utsikten

Verdens enkleste guacamole laget i en fei på hytta Utsikten


Første forsøk ble godt mottatt her i huset (hytta), den var oppspist og borte vekk på et blunk.

I dag har jeg laget en litt sprekere variant, enkel som bare det, den også.

Dette trenger du:
- 2 avokadoer
- ca 2 dl fermentert surkål eller rødkål
- ca 1/2 ts cayennepepper (dette krydderet varierer litt i styrke, så prøv deg frem) Bruk gjerne litt finhakket fersk chili i stedet.
- 2-3 hvitløksfedd

 

Guacamole Utsikten3.JPG


Slik gjør du:
Fjern stenen fra avocadoene.
Løft avocadokjøttet ut fra skallet og mos det med en gaffel.
Press hvitløken med hvitøkspresser (eller knus og finhakk) og bland inn i avocadomassen.
Tilsett chili eller cayennepepper.
Tilsett den fermenterte surkålen.
(Oppskrift på min klassiske surkål finnes i heftet "Fantastisk med fermentering", men aller best forklart i mitt NETTKURS )

Enkelt å lage, sunt og godt. Avocado er utrolig næringsrikt og inneholder det gode fettet. Levende, fermentert surkål som ikke er pasteurisert, inneholder massevis av probiotiske bakterier. I tillegg er den prebiotisk, det vil si at den har nyttige …

Enkelt å lage, sunt og godt. Avocado er næringsrikt og inneholder rikelig av godt fett. Levende, fermentert surkål som ikke er pasteurisert, inneholder massevis av probiotiske bakterier.
Hvis du vil vite litt om tilsetningsstoffer i prosessert fabrikkmat, anbefaler jeg disse blogginnleggene:
Klikk HER, HER og HER


Bland godt og putt over på et glass med lokk som du setter kjølig. Bra at guacamolen får litt tid på seg (kanskje et par timer?) til å utvikle fantastisk smak.

Surkålen er såpass syrlig, at du vil sannsynligvis ikke savne sitronsaft eller lime som ofte er med i guacamoleoppskrifter. Smak deg frem, og hvis du ønsker, tilsetter du litt allikevel.

Finhakket, gjerne fermentert rødløk skal nok med neste gang jeg lager dette, det gir jo også litt "sting" til en guacamole.

Så enkelt og så godt. Bra å slippe kunstige tilsetninger slik som emulgator (les dette blogginnlegget), konserveringsmidler, surhetsregulerende midler, kunstig aroma, fargestoffer...

Så enkelt og så godt. Bra å slippe kunstige tilsetninger slik som emulgator (les dette blogginnlegget), konserveringsmidler, surhetsregulerende midler, kunstig aroma, fargestoffer...

Guacamole på denne måten kan faktisk være en hjelp til å gå ned i vekt. Fettet i avokado kan hjelpe kroppen din til å utløse et hormon som kalles oleoyletanolamid (litt av et navn). Dette er et hormon som kan bidra til å temme sultfølelse, sier de som har undersøkt dette.

Hvordan bruke guacamole á la Bentes fermentering
- til taco og pizza
- som pålegg
- som garnityr til kjøtt, fisk, grillmat...
- som salatdressing


Salaten jeg lagde som tilbehør til middagen i kveld ble utrolig god med guacamole som dressing:

Salat med chikori/endive, miks av økologiske grønne blader, brokkolispirer. Guacamolen ble tilsatt som en dressing, og det fungerte godt. Veldig godt!

Salat med chikori/endive, miks av økologiske grønne blader, brokkolispirer. Guacamolen ble tilsatt som en dressing, og det fungerte godt. Veldig godt!

Fermentering er blitt populært. Lær deg å fermentere grønnsaker, kefir, rødbetkvass, kombucha… Det er ganske enkelt, og det er utrolig spennende, sunt og godt.

Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Her er link til KURS

Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs (1).jpg