Hjemmelaget rømme

I fabrikkene, der det lages mat for oss, må man ofte ta snarveier for å få en effektiv og lønnsom produksjon. Stoffer tilsettes for å øke holdbarhet, skape rett konsistens, smak og farge - kjapt og effektivt.

ultra prosessert mat.jpg


Det er noe spesielt med det vi lager hjemme på eget kjøkken. Smaken kan bli fantastisk. I tillegg kan hjemmelaget berike tarmens mikrobiota i stedet for å bryte den ned - slik som mange av tilsetningsstoffene i fabrikkmaten gjør. (Les mitt blogginnlegg om emulgator karragenan HER)

Rømme er en ting du enkelt kan lage selv. I løpet av et par tre dager har du en frisk, tykk, litt syrlig rømme som du vil elske!

Ingredienser:
En liten boks kremfløte 3 dl.
2 ss yoghurt naturell. Uten tilsetninger!

Jeg bruker Gresk yoghurt, den er fri for tilsetninger.

Husk at magre melkeprodukter slik som Créme Fraice lett type, er tilsatt modifisert stivelse, emulgator og stabilisator. Helfete produkter, enten det er Créme Fraice eller annet, inneholder vanligvis lite eller ingen tilsetninger. Les innholdsfortegnelse!lage rømme redigert.jpgFremgangsmåte:
Gi fløten en liten lunk. Varm opp til litt varmere enn romtemperatur - ikke varmere enn fingervarmt - enten i vannbad eller direkte i en liten kjele.

Pisk først inn yoghurt i en liten mengde fløte, slik at det blir en jevn masse. Tilsett dette i resten av fløten.

Fyll blandingen over på et glass som du dekker med et klede. Fest kledet med en gummistrikk.

Plasser glasset et lunt og varmt sted. La stå i 24 - 48 timer. Fermenteringen vil gå raskere ved varm sommer enn på vinteren.

Når blandingen har tyknet, plasserer du den i kjøleskapet, dekket med plastfilm eller lokk. Etter 12 timers kjøling vil den være enda tykkere, og nå kan du nyte din hjemmelagede rømme.


hjemmelaget rømme.jpg


Når du vil lage en ny omgang, kan du bruke et par ss av din egen hjemmelagede som starter.


Er du nysgjerrig på Kefir? Les mitt blogginnlegg om kefir HER

Jeg holder kursene mine midt i vakre Oslo, like bak Slottsparken. Hvis du ikke kan komme, har jeg et onlinekurs du kan se når du vil - og så ofte du vil.

Hilsen Bente
 

www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'
 

Online_kurs.jpg

 


Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

 

nettbutikken_ Se_tilbud_2.jpg