Frøknekkebrød med rødbeter og rødbetkvass

Siden jeg jevnlig lager rødbetkvass, sitter jeg tilbake med fermenterte rødbetbiter som er nydelige på smak og som gjør godt i kroppen. Jeg må derfor finne varierte måter å bruke disse bitene! Dagens oppskrift er frøknekkebrød med fermenterte rødbeter og rødbetkvass.


Tidligere har jeg publisert et innlegg om rødbethummus som jeg kan anbefale. Du finner det HER 

Disse bitene smaker godt og gjør godt. Rødbetkvassen drikkes, og bitene som har ligget i fermenteringsglasset brukes til forskjellige ting, slik som frøknekkebrød!

Disse bitene smaker godt og gjør godt. Rødbetkvassen drikkes, og bitene som har ligget i fermenteringsglasset brukes til forskjellige ting, slik som frøknekkebrød!

Oppskrift på min gode rødbetkvass finner du i heftet "Fantastisk med fermentering".  Se nettbutikken HER 

Du har også muligheten til å lære å lage rødbetkvass i mitt online kurs som du finner HER

Her har jeg hakket rødbetbitene med min anvendelige stavmikser.

Her har jeg hakket rødbetbitene med min anvendelige stavmikser.

Her er frøblandingen jeg bruker til knekkebrøene

Her er frøblandingen jeg bruker til knekkebrøene

Oppskrift:

150 g. rødbetbiter
100 g. solsikkefrø
70 g. sesamfrø med skall
70 g. gresskarfrø
50 g. linfrø
50 g. chiafrø
2 - 3 ss. tørket brennesle (valgfritt)(Finnes i nettbutikken)
2 ss. baobab fruktpulver (valgfritt) (Les om baobab HER - finnes i nettbutikken HER)
2 ts. fiberhusk
1 ts. uraffinert havsalt, maldonsalt eller himalayasalt
1 1/2 dl. fermentert rødbetkvass
3 dl. vann

Fremgangsmåte:

Finhakk rødbetbitene med en stavmikser eller blender.
Bland alle de tørre tingene.
Bland inn de hakkede rødbetbitene i frøblandingen.
Tilsett rødbetkvass og vann.

Knekkebrød m rødbetkvass5.JPG

La hele blandingen stå og godgjøre seg i romtemperatur i 4 - 5 timer, eller la den stå i kjøleskapet over natten. Dette vil gjøre knekkebrøene dine lett fordøyelige, pluss at enzymer og næringsstoffer blir lettere tilgjengelige for kroppen.  

Spre massen ut over stekebrett kledd med bakepapir. Bruk et pizzahjul eller annet til å dele massen i passe store knekkebrødruter. Tørk i ovnen med ovnsdøren litt på gløtt. Hvis du har en dehydrator, bruker du egnet underlag og sprer massen ut over dette.

For å spre blandingen jevnt utover, kan du legge plastfolie over og fordele den med hendene eller en kjevle.

For å spre blandingen jevnt utover, kan du legge plastfolie over og fordele den med hendene eller en kjevle.

Tørk knekkebrøene på lav varme, ikke over 40 C. Pass på de blir skikkelig tørket - tvers igjennom! Tørkingen kan ta ett døgn eller mer!

Disse knekkebrødene inneholder fantastiske kostfibre - prebiotika - som er så utrolig viktig for en sunn mikrobiota i tarmen. Vi har dessuten bevart de probiotiske bakteriene fra rødbetkvassen. Her er det både og! Vi ender opp med sunn, levende og god mat både for deg og dine venner bakteriene i tarmen!

Vel bekomme :-)
 


Jeg holder 
kursene mine midt i vakre Oslo, like bak Slottsparken. Hvis du ikke kan komme, har jeg et onlinekurs du kan se når du vil - og så ofte du vil.

Hilsen Bente
 

www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs (1).jpg

 

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

 

Se_tilbud_2 (1).jpg