Sprudlende rabarbra på flaske

Rabarbra i hagen
Rabarbra i hagen

Sprudlende, fermentert rabarbradrikk:

Skyll stilker av rabarbra, ca. 6 - 8 ikke for store stilker - kutt dem i små biter og legg dem i en kjele med ca 1 liter vann. Kok opp og la småputre til rabarbraen er mør og man er sikker på at kraft og smak er kokt skikkelig ut . Kjøl ned til romtemperatur.

Bruk en sil - sil rabarbrasaften over på et glass/krukke (jeg brukte glass med gjærlås - se BUTIKK). Rabarbraen som blir igjen kan du bruke til kompott eller annet.

Tilsett økologisk honning, ca. 1 dl. Litt myse eller saft fra surkål (eller fra annet fermentert) hjelper gjæringsprosessen raskt i gang (melkesyrebakteriene på rabarbraen er døde grunnet kokingen). 

Hvis du har litt ingefærstarter, er denne glimrende. Hvis ikke, se oppskrift HER

Lukk glasset og la stå i romtemperatur i 3 - 4 dager. Ikke for varmt, 20 - 22 grader er passe. Sil over på flaske som du lukker og lar stå i romtemperatur i et par døgn for å bygge opp kullsyre. PASS PÅ, det kan bli mye kullsyre og sprengkraft i flasken. Oppbevares kjølig.

Rabarbradrikk
Rabarbradrikk

29. mai 2016: Rabarbradrikken ble skikkelig god, men kraftig på smak. Jeg syntes det ble supergodt å tilsette litt friskpresset sitron og kullsyrevann. Det ble en forfriskende drikk.

Vellykket rabarbradrikk inviterer til gjentakelse. For tre dager siden satte jeg en ny porsjon til fermentering, denne gang med et par kvaster frisk peppermynte i glasset.

Gjæringen er godt i gang i dag, det er et heftig, boblende liv i glassene :-)

rabarbra peppermynte2
rabarbra peppermynte2
Online_kurs.jpg

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

Se_tilbud_2.jpg