Sprudlende rabarbra på flaske

Rabarbra i hagen

Rabarbra i hagen

Sprudlende, fermentert rabarbradrikk:

Skyll stilker av rabarbra, ca. 6 - 8 ikke for store stilker - kutt dem i små biter og legg dem i en kjele med ca 1 liter vann. Kok opp og la småputre til rabarbraen er mør og du er sikker på at kraft og smak er kokt skikkelig ut. Kjøl ned til romtemperatur.

Bruk en sil - sil rabarbrasaften over på et glass/krukke (jeg brukte glass med gjærlås - se BUTIKK). Rabarbraen som blir igjen kan du bruke til kompott eller annet.

Tilsett norsk honning, ca. 1 dl.

Siden melkesyrebakteriene på rabarbraen ikke lenger er virksomme grunnet kokingen, må du tilsette en starter. Ingefærstarter er glimrende. Se oppskrift HER

Ellers er det å tilsette myse, surkålsaft eller dyre “kjøpeprodukter” helt unødvendig i grønnsakfermenteringer. Hvorfor kan du lese om i dette blogginnlegget! Les og lær!

Lukk glasset og la stå i romtemperatur i 3 - 4 dager. Ikke for varmt, 20 - 22 grader er passe. Sil over på flaske som du lukker og lar stå i romtemperatur i et par døgn for å bygge opp kullsyre. PASS PÅ, det kan bli mye kullsyre og sprengkraft i flasken 💥 Sjekk trykket daglig!

Oppbevares kjølig og drikkes innen få dager.

Rabarbradrikk

Rabarbradrikk

29. mai 2016: Rabarbradrikken ble skikkelig god, men kraftig på smak. Jeg syntes det ble supergodt å tilsette litt friskpresset sitron og kullsyrevann. Det ble en forfriskende drikk.

Vellykket rabarbradrikk inviterer til gjentakelse. For tre dager siden satte jeg en ny porsjon til fermentering, denne gang med et par kvaster frisk peppermynte i glasset.

Gjæringen er godt i gang i dag, det er et heftig, boblende liv i glassene.

Rabarbra med peppermynte

Rabarbra med peppermynte

Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Når du har kjøpt kurs, kan du bli med i lukket Fb-gruppe “Nettkurs Bentes fermentering”. Be om å bli medlem, så tar jeg deg inn. Der kan du stille spørsmål om det du lurer på, jeg gir oppfølging og svarer.

Her er link til KURS

Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs.jpg