Bjørkesevje fra Bentes fermentering

Jeg kaller det "Livskraft på flaske". Tenk at bjørka suger opp flere hundre liter vann, rett opp fra jorda, hver dag. 

Fermentert brørkesevje. Surkål på toppen

Fermentert brørkesevje. Surkål på toppen

Sevjen vi kan tappe en kort periode om våren, inneholder vital kraft, ved siden av nyttige mineraler, elektrolytter og sporstoffer.

Fermenteringen gjør sevjen holdbar, pluss at alt det gode blir lett opptakelig i kroppen.

Jeg har tappet og fermentert bjørkesevje i mange år. Jeg har eksperimentert og forsøkt mange oppskrifter, og jeg har landet på to favoritter. Begge variantene smaker friskt og syrlig. Den ene er med svarthyllblomster, den andre er med ristet bygg.

Jeg kom over en oppskrift med hylleblomst på nettet for flere år siden. Den har vært en inspirasjon, men jeg har etterhvert forandret litt på oppskriften. Jeg velger å utelate unødvendige tilsetninger og "kjøpeting" når jeg fermenterer. Naturen har alt vi trenger for at fermenteringen skal bli vellykket. Det er så fantastisk, synes jeg.  

Bjørkesevjen jeg fermenterer har en utrolig lang holdbarhet. Hvis jeg sier ett år, er dette for beskjedent. Ved kjølig lagring har jeg erfart at den kan holde seg i to år.  

Denne varianten er fermentert med økologisk bygg. Ren, syrlig og frisk.

Denne varianten er fermentert med økologisk bygg. Ren, syrlig og frisk.

Bjørkesevje er verdifull enten den er fersktappet eller fermentert. Mange mener at den kan hjelpe mot bjørkepollenallergi. 

Kursdeltaker forteller at hun gir fermentert bjørkesevje til faren som har bjørkepollenallergi. Fersk bjørkesevje hjelper ham ikke, men den fermenterte gjør det! Dette er noe enhver må utforske på egenhånd. Uansett bør man være forsiktig og prøve seg frem varsomt hvis det er sterk allergi tilstede.

Den fermenterte bjørkesevjen inneholder probiotiske, gunstige bakterier i naturens egen sammensetning. Dette kan du ikke kjøpe i kapsel- eller pulverform.

Levende, fermentert bjørkesevje kan være et godt tilskudd til tarmfloraen - ved siden av et variert kosthold med mye fiber. Se blogginnlegget Nyttig mat for tarmens bakterieflora
 

Jeg holder kurser sentralt  i Oslo. Hvis du ikke kan komme, har jeg et onlinekurs du kan se når du vil.


Se mine kurstilbud!

Hilsen Bente

 

www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'
 

Online_kurs (1).jpg

 

 


Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

 

Se_tilbud_2 (1).jpg