Enda enklere fermentert coleslaw

Jeg har tidligere skrevet om hvor enkelt det er å lage en coleslaw - hvis du har fermentert surkål stående. I dag får du en enda enklere oppskrift, der majonesen lages på et blunk på en utrolig smart måte.


Mye av hensikten med denne oppskriften er
at fabrikkprodusert majones er best å unngå, fordi den lages med planteoljer som er betennelsesfremmende og helseskadelige. Det meste av ultraprosessert mat inneholder slike planteoljer. Les mer om dette i blogginnlegget “Fermentert coleslaw med hjemmelaget majones”

Her er jeg i ferd med å blande fermentert surkål med hjemmelaget majones = coleslaw. Oppskrift og fremgangsmåte på denne surkålen får du i mitt NETTKURS

Enkleste, sunneste og beste coleslaw!

På bildet er jeg i ferd med å blande fermentert surkål inn i verdens enkleste majones (oppskrift lenger ned). Resultatet er en frisk og god coleslaw.

Forutsetningen for denne raske fremgangsmåten er at du har stående fermentert surkål, forhåpentligvis din egen hjemmelagede.

(Usikker på fermentering? Lær med mitt NETTKURS.)

Ingredienser til enkel majones:
- kokte egg 2 stk
- 1/2 ts sennep (jeg bruker Dijon-sennep)
- 1 skvis sitronsaft (ca 1/2 - 1 ss)
- en klype salt
- 1 dl crème fraîche (oppskrift på hjemmelaget HER)

Alt blandes i et glass og kjøres med stavmikser til en jevn masse.

Og her er resultatet:

Rød surkål har stått i fermenteringskrukke i 4 uker. Nå blander jeg med nylaget majones og får en herlig, frisk og sunn coleslaw.


Hilsen Bente

Følg meg gjerne på
Instagram