Kokosyoghurt

Kokosyoghurt er like lett å lage som vanlig yoghurt. Jeg lager egen kokosyoghurt fra grunnen, uten å tilsette noe slags probiotisk pulver eller kjøpeyoghurt.

kokosyoghurt skje grønn skål.jpg

Levende melkesyrebakterier sørger for at kokosmelk blir syrnet på naturlig vis. Slike melkesyrebakterier har jeg alltid tilgjengelig i kjøleskapet. Jeg er jo en stor fan av fermentert surkål, og et fermentert kålblad er nok for å lage nydelig kokosyoghurt.

Lær å lage ekte surkål/sauerkraut med NETTKURSET mitt. Klikk HER

Et fermentert kålblad har ligget i kokosmelk i ca 1 1/2 døgn.

Et fermentert kålblad har ligget i kokosmelk i ca 1 1/2 døgn.

Jeg bruker økologisk kokosmelk uten noen som helst tilsetninger, den inneholder kun presset kokosnøtt og vann.

For å lage en kokosyoghurt-starter, lar jeg et lite fermentert kålblad ligge i litt kokosmelk, i romtemperatur. Du behøver bare bruke så mye kokosmelk at den dekker kålbladet. Jeg brukte 2.5 dl. Etter ca 1 1/2 døgn er kokosmelken blitt litt tykkere, og den har fått en litt syrlig smak.

Her har jeg en flott starter til kokosyoghurt.

Her har jeg en flott starter til kokosyoghurt.

Oppskrift og fremgangsmåte:

Jeg bruker samme fremgangsmåte som når jeg lager vanlig yoghurt av melk. Du kan lese om dette i forrige blogginnlegg HER

Jeg bruker to esker økologisk kokosmelk. Dette tilsvarer 1/2 liter.

For å gjøre den ferdige kokosyoghurten litt tykkere, kan man vispe inn litt økologisk maisstivelse (jeg kjøper på helsekosten). Til 1/2 liter kokosmelk brukte jeg en knapp ss maisstivelse.

Varm opp kokosmelken under omrøring, til 82 grader, kjøl ned til 42 grader.

Visp inn 1 1/2 - 2 ss kokos-starter. Bland godt.

Fyll på glass som lukkes med lokk. La glasset stå i 7 - 10 timer i 40 graders varme. Jeg bruker min dehydrator til dette, for den kan jeg stille inn nøyaktig på 40 C. Se flere tips i blogginnlegget om yoghurt HER

Sett glasset i kjøleskapet og la stå i flere timer, gjerne over natten. Da vil den tykne og bli til ferdig nydelig kokosyoghurt.
Den er virkelig nydelig på smak, så her er det bare å spise og kose seg.

kokosyoghurt to skåler.jpg


Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Her er link til KURS

Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'