Biebrød - naturlig kosttilskudd fermentert i bikuben

Biebrød er til salgs i  nettbutikken

Biebrød er til salgs i nettbutikken

En bekjent av meg er halvt russisk. Det var han som introduserte meg for biebrød for en tid tilbake. I Russland bruker man biebrød som et helsefremmende kosttilskudd. Jeg hadde aldri hørt om dette fantastiske produktet som er samlet inn av biene og naturlig fermentert i bikuben. Dette er mat fra naturen, superkost, og den brukes som føde til bielarvene, voksne bier - og til oss.

Jeg kan nå tilby biebrød fra Altai-området i russiske Sibir i nettbutikken. Dette området er kjent for sine fantastiske bieprodukter.


Biene samler pollen. På sin ferd fra blomst til blomst blander de pollen og nektar, pluss enzymer fra egne kjertler, og fester dette på bakbena. Når de kommer hjem til bikuben, tar noen ikke-flyvende bier som holder til i bikuben seg av disse klumpene med pollen og nektar, de stapper dem ned i tomme vokskake-celler. En liten klikk honning og bivoks legges som et lokk på toppen. Dette forsegler cellen og sikrer en anaerob (uten luft) fermentering av pollenblandingen.

Uten tilgang til de næringsrike biebrødene ville hele bikolonien dø ut. Biebrød er kjent som et meget næringsrikt kosttilskudd også for mennesker. Det hevdes at mange toppidrettsfolk bruker biebrød fordi det stimulerer til øket produksjon av hemoglobin (røde blodceller som transporterer oksygen til muskler og organer).

Forskning viser svært spennende resultater når det gjelder biebrød og vår helse. Dette kommer jeg til lenger ned. 
 

Biene blander pollen og nektar og tilsetter enzymer fra egne kjertler. Dette blir pakket ned i vokskake-celler i bikuben. En liten dråpe honning tilsettes på toppen av hver celle for å forsegle den og sikre anaerob fermentering. Foto: Josh Pollen (ja, han heter det :-) )

Biene blander pollen og nektar og tilsetter enzymer fra egne kjertler. Dette blir pakket ned i vokskake-celler i bikuben. En liten dråpe honning tilsettes på toppen av hver celle for å forsegle den og sikre anaerob fermentering. Foto: Josh Pollen (ja, han heter det :-) )

Pollen er kjent som "superfood" og kjøpes i dyre dommer som et kosttilskudd. Mange er ikke klar over at pollen - til tross for at de er fulle av gunstige stoffer slik som aminosyrer, vitaminer, ja, kort sagt masse viktige næringsstoffer, ikke er så lett opptakelige i kroppen.

Mange reagerer dessuten med allergi eller intoleranse på pollenkorn, mens biebrød er svært lite allergent og tåles godt av de aller fleste, takket være at de er fermentert.

Grunnen til at alt det sunne og helsebringende som er i pollen ikke er lett opptakelig, er at hvert lille pollenkorn har to skall - et ytre skall og et indre. Disse skallene brytes ikke ned av vår fordøyelsesvæske, og derfor hindres opptak i kroppen.

Biebrød derimot, har høy biotilgjengelighet, fordi skallene som omgir pollenkornene brytes ned av fermenteringen!  

Vi som er ivrige fermenteringsentusiaster, vet at de gode stoffene i råvarer får økt biotilgjengelighet, fermentering sørger for at de gode stoffene lett tas opp i kroppen. Dette er fordi råvarene blir prefordøyet av prosessen. I tillegg vil nye gunstige stoffer dannes, f. eks. vitamin K2.

Du finner biebrød fra fjellområdet Altai i Sibir i nettbutikken, klikk HER.
Se denne fascinerende videoene av bienes arbeid med å lage biebrød:
https://youtu.be/Z4L4q1Ajm1Q

 

Her er en oversikt over de omtrent 50 komponenter som finnes i biebrød (kilde)

Proteiner
aminosyrer - også de essensielle som ikke dannes i kroppen, men som må tilføres gjennom kosten:
Glutaminsyre, asparaginsyre, prolin, arginin, valin, histidin, leucin, isoleucin, lysin, methionin, tryptofan, fenylalanin, threonin
karbohydrater
fett
vitaminer (C, B1 , B2 , B6 , pantotensyre, folsyre, biotin, E, K, P, PP)
karotenoider, flavonoider, plantehormoner, fenolsyre,
enzymer (amylase, sucrase, catalase, pektinase, phosphatase),
vekststimulerende stoffer (auxins, gibberellins),
mikro- og makroelementer (kalium, kopper, jern, kobolt, kalsium, magnesium, fosfor, sulfur, silicon, e.t.c.).

Når pollen omdannes til biebrød, øker innholdet av melkesyre fra 0.56% til 3.06 - 3.20%.

- Biebrød har antimikrobiell effekt, virker som antioksidant, forebygger leverskade og har adaptogen effekt i kroppen. 
- Balanserer immunsystemet og virker beskyttende mot stråling.
- Normaliserer stoffskifte. 
- Positiv effekt på lever, nervesystem og hormonsystem.
- Styrker regenerering av vev (bra for huden).
- Styrker oppbygging av tarmens slimhinne og generell tarmhelse.
- Styrker fysisk og mental motstandskraft i den menneskelige organisme.

INVESTIGATION OF BEE BREAD AND DEVELOPMENT OF ITS DOSAGE FORMS

En annen studie viser at biebrød kan være nyttig som kosttilskudd for pasienter som har forskjellige sykdommer. I denne studien nevnes sykdommer som kreft, hjerte-karsykdom, diabetes og høyt blodtrykk.
(The present studies reveal that enzymatic hydrolysates from bee bread are of benefit not only for the materials of health food diets, but also for in patients undergoing various diseases such as cancer, cardiovascular diseases, diabetes, and hypertension.)
Antioxidant activity and angiotensin I-converting enzyme inhibition by enzymatic hydrolysates from bee bread.

Anvendelse:

Voksne kan ta 1 ts (3 gram) to - tre ganger daglig. 
Gjerne 1 ts på tom mage om morgenen. Bør ikke tas på kvelden da det gir mye energi og kan forstyrre søvnen. Smeltes langsomt under tungen. Unngå helst å spise/drikke 20 minutter etter at man har tatt biebrød.

Barn 9 - 12 år: 1/2 ts en - to ganger daglig.
6 - 9 år: 1/3 ts en - to ganger daglig.
3 - 6 år: Inntil 1/4 ts en gang daglig.
NB! Skal ikke gis til barn under 12 måneder!

Ved kontinuerlig bruk skal det etter 1 1/2 måned gjøres et opphold på omtrent en uke.

Du finner biebrød fra fjellområdet Altai i Sibir i nettbutikken, klikk HER
 

Se mine kurstilbud!

Hilsen Bente

Online_kurs.jpg

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

Se_tilbud_2.jpg