Gulrot - fermentert snacks med sting

Gulrot i staver med hvitløk, ingefær, chili, og oregano.

Bentes fermentering

Bentes fermentering

Fremgangsmåte:

Glasset rommer 1.8 liter. Gulrøttene er økologiske. Saltet er uraffinert havsalt uten antiklumpemidler - kan kjøpes HER. De andre ingrediensene er også økologiske, men bruk det du har tilgjengelig.

Jeg improviserer ofte når jeg  setter ting til fermentering, men her er i hvert fall omtrent det jeg brukte i dagens sats:

- gulrøtter delt i staver - omtrent 1 kilo - ca. 100 g ingefær, skivet - en hel hvitløk, hele skrellede båter - en rød chili, de fleste av frøene er fjernet - 1 liten ts. tørket oregano (denne økologiske oregano er nydelig, finnes i nettbutikken HER) - salt ca. 1 drøy ss. - kokt, avkjølt vann.

På toppen la jeg skalken av en kinakål - som en vekt/et press for å holde det hele nede under væskeoverflaten. En liten tyngde på toppen av dette, sørger for at alt er senket ned under væskeoverflaten, dette for å sikre en anaerobisk  (luftfri) prosess.

Det må innrømmes at denne omtrentlige oppskriften ikke er utprøvet, så jeg vet jo ikke hva utfallet blir og hvordan det vil smake. Vi får se :-)

Hilsen Bente 

PS. 20. mars: Har begynt å spise av knaske-gulrøttene. Fantastisk godt! :-) Nå er glasset satt i kjøleskapet.

Fermentert rødkål, gulrotstaver, hvitløk - på en seng av grønne blader.

Fermentert rødkål, gulrotstaver, hvitløk - på en seng av grønne blader.


Jeg holder kursene mine midt i vakre Oslo, like bak Slottsparken. Hvis du ikke kan komme, har jeg et onlinekurs du kan se når du vil - og så ofte du vil.

Hilsen Bente
 

www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs.jpg

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

Se_tilbud_2.jpg