Fermenteringens spennende verden

Bentes fermentering.

Bentes fermentering.

Fermentering er en ny trend. Folk melder seg på kurs! Det bobler og gjærer i krukker og glass, i små hjemlige kjøkkener og i stjernekokkers laboratorier.  I New York er det nå drikken Kombucha som gjelder.  Den sies å ha en rekke helsebringende egenskaper, den skal være avgiftende, og det hevdes at den tilfører gode bakterier som styrker immunforsvaret. Det samme gjelder den koreanske Kimchi, en fermentert smaks- og vitaminbombe basert på  kinakål.

Sauerkraut er det tyske ordet for surkål. Ekte hjemmelaget, fermentert surkål er en opplevelse! Surkål på gammelmåten er levende kost - full av  gode bakterier, enzymer, vitaminer og mineraler. En skikkelig booster for tarmflora og immunforsvaret.

Fermentering er gammelt. Fra de tidligste tider, lærte våre forfedre seg - gjennom erfaring - hvordan de kunne konservere og foredle mat. En gjæringsprosess som foregikk uten oksygentilførsel gjorde maten lett fordøyelig og ga lang holdbarhet.

Følg med på bloggen og meld deg på kurs! Du får inspirasjon, idéer, oppskrifter og aktuelle ting som omhandler fermentering (melkesyregjæring) helse og velvære.

Her skal det bli fermenterte rotgrønnsaker

Her skal det bli fermenterte rotgrønnsaker

Mor i huset med grep om fermenteringskrukkene.
Mor i huset med grep om fermenteringskrukkene.
Online_kurs.jpg

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

Se_tilbud_2.jpg