Iskrem av hjemmelaget yoghurt og kefir 🍨

Mange er blitt oppmerksomme på at ultraprosessert mat - dermed også iskrem - inneholder en lang rekke tvilsomme (skadelige) tilsetningsstoffer i tillegg til mye sukker, usunne planteoljer og herdet fett. Barnebarna mine elsker iskrem som de fleste andre. Jeg eksperimenterer meg derfor fram til hjemmelaget is som er både god og sunn.

Ingredienser:

yoghurt naturell 4 dl (Lær å lage HER)

kefir 1 dl (Lær å lage HER)

kremfløte 1 1/2 dl

vaniljestang 1 stk

eggeplommer 3 - 4 stk

naturell stevia 3 - 4 dråper

en klype salt



Her lager jeg yoghurt
9 dl helmelk og 1 dl kremfløte står på svak varme i ovnen. Syrner til å bli frisk, tykk og god yoghurt. Fremgangsmåte er HER (fra bloggen).

Jeg lager kefir av økologisk helmelk (gjerne fra Røros meieri fordi den er helfet). Les mitt blogginnlegg “Lag kefir - en fantastisk psykobiota” klikk HER.


Fremgangsmåte
Kok opp 1 1/2 dl fløte med 1 vaniljestang. Skrap ut frø - legg frø og stang i fløten. La trekke i 20 min for å få ut smak av vaniljestangen.

Eggeplommer fra 3 - 4 egg
Visp opp eggeplommer med en klype salt

Tilsett
yoghurt - 4 dl
kefir - 1 dl
Fløte med vanilje 1 1/2 dl
stevia - ca 3 dråper (prøv deg frem)

Alt røres godt sammen og tilsettes i iskremmaskin.

Hvis du ikke har maskin kan du fryse ned isen i fryser. Da må du røre i den ca hvert 20. minutt for å få en god konsistens på den ferdige iskremen.

Jeg foretrekker selv å utelukke sukker og planteoljer fra mitt kosthold. Jeg er også skeptisk til mange alternative søtningsstoffer. Imidlertid innser jeg at de fleste forventer en smak av søtt når man spiser is. Derfor prøver jeg meg frem med noen dråper stevia i denne oppskriften. Hvor mye du ønsker å tilsette av dette, eller om du vil tilsette
sukker, er selvsagt valgfritt.

Les mer i dette blogginnlegget:
”Har du søtsug? Det kan skyldes mikrobene i tarmen.”

Hilsen Bente

Følg meg gjerne på Instagram