Kald? Få energi og varme med disse 3 tedrikkene!

pexels-photo-405238.jpeg

Selv om våren er like rundt hjørnet, så har vinteren fortsatt et godt grep om oss. Da frister det med en varm kopp å holde rundt. 

Her er tre forslag til teer som har rensende og styrkende effekt. 
 

 

christine-siracusa-363286.jpg

#01 Løvetann-te

lu00f8vetann.png

For mange er løvetann irriterende ugress. Selv om den ikke alltid gjør seg så flott i hagen, er den strålende i tekoppen.

Hvis du ønsker en god detox te, bør du gå for løvetann. Den gjør svært godt for tarmens helse. Hvis du har problemer med appettiten, en irritert og opplåst mage - så kan løvetann hjelpe. 

I tillegg inneholder den mye vitamin K, som er viktig for å beskytte knoklene i kroppen. 

PS: Har du urinveisinfeksjon kan teen være god. Men Løvetann er vanndrivende, så drikk denne tidlig på dagen! 

 

Spain,_autumn_2011_097.jpg

#02 Hibiskus te

Denne blomsten er vakker å se på – og gjør undere for helsen din. 

Hibiskus kan gi lavere kolesterol, noen som er viktig for å beskytte mot hjerte- og karsykdommer. Den hjelper med å holde blodsukkeret lavt, noe de med diabetes setter pris på. 

Den hjelper humøret også. Vitaminene og mineralene i blomsten er kjent for å ha antidepressive egenskaper. Derfor vil en god kopp te, roe nervene. Bra tips hvis du skal ha eksamen eller gruer deg til en presentasjon. 

Hibiskus_blomst_2.jpg

Hibiskus kan også bidra til å holde vekten nede, spesielt hvis du får i deg mye karbohydrater. Den hjelper med å fordøye karbohydrater, ved å bryte ned noe av stivelsen - så den ikke blir absorbert i kroppen. 

Hvis du sliter med hormonene, og har menstruelle smerter kan hibiskus være til hjelp. Drikk denne teen ofte, så vil hormonene bli mer stabile, noe som kan gi mindre humørsvingninger og kan til og med hjelpe mot overspising. 

Hibiskusblomst passer glimrende til brygging av kombucha. Bruk den gjerne i kombinasjon med litt løvetann og brennesle - dette blir rene medisinen!

stinging-nettles-935962_1280.jpg

#03 Brennesle te

brennesle2.png

Den stikker huden, men gjør godt for fordøyelsen! Denne planten har et svært høyt innhold av vitaminer og mineraler sammenlignet med andre norske urter. Vitamin A, B, B1, B5, C og K1 for å nevne noen. 

Brenneslen hjelper godt i avgifting av leveren. Den en vanndrivende, og hjelper derfor godt til for å rense systemet. Den er spesielt effektiv mot urinveisinfeksjon. Av samme grunn fungerer den godt for å behandle en forstørret prostata. 

Er du stiv i kroppen og lider av slitasjegikt (artrose), har det vært dokumentert at brennesle kan hjelpe. 

Brennesle er ikke å anbefale hvis du er gravid eller ammer. Ellers er det en trygg plante som gir mange nydelige fordeler. 

Har du andre tips, eller spørsmål? Kontakt meg gjerne på facebook! 

Illustrasjoner: Lone Aadnekvam


Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'
 
 

Mat fra naturenBente