Fermenterte epler på russisk måte

Kok opp 3 liter vann sammen med 6-700 ml. honning og 8 ts salt.

Legg et tynt lag blader fra kirsebærtre (eller blader fra eiketre) i bunnen pluss en kvist fransk estragon. Jeg hadde bare tørket estragon, la litt i en tepose/tefilter.

Legg flere lag oppover i krukken. Den russiske oppskriften sier kirsebærblader, men du kan også bruke blader fra solbær/rips/eiketre. Bladene tilfører tanniner som hjelper til å holde eplene chrispy. Sort te kan også gjøre nytten, te inneholder tanniner.

For å få i gang fermenteringsprosessen raskt, tilsatte jeg litt myse pluss litt lake fra tidligere fermenterte grønnsaker.

Da vannet med salt og honning var avkjølt, helte jeg det over i krukken. Jeg la et par små fat på toppen og en en ting med tyngde (telysholder i glass) oppå det, for å holde det hele nede under væskeoverflaten.

Fermentering er en anaerob prosess, dvs. den foregår uten luft. Derfor er det viktig at det vi fermenterer ligger under væskeoverflaten.

La krukken stå 5 - 6 dager i romtemperatur (ca 21C). Sett deretter kjølig, kjøleskapskaldt er antakelig best for å unngå at fermenteringen går over til alkoholgjæring.

Her er den russiske oppskriften i engelsk språkdrakt: http://millcityfarmersmarket.org/recipes/russian-brined-apples/

 

Se mine kurstilbud!

Hilsen Bente

Online_kurs.jpg

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her.