Lag ditt eget mygg- og flåttmiddel

I dag har jeg laget en nydelig, velduftende krem som blir mitt myggmiddel i sommer. Denne kremen er enkel å lage, og den kan ha en beskyttende effekt mot mygg og flått.

Sats på hjemmelaget! Da vet du hva du får, da vet du hva du smører på huden. Huden har en viktig bakterieflora som virker beskyttende. Huden er dessuten gjennomtrengelig, alt som sprayes og smøres på, trenger gjennom og går inn i blodet og kroppens organer.

Sakset fra en artikkel i VG (31.05.2006): -"Årsaken til at du må være forsiktig, er at de fleste myggmidlene inneholder dietyl-toluamid, eller DEET, et stoff som er kreftfremkallende i store konsentrasjoner."

Her er oppskriften på trygt myggmiddel som du kan smøre deg med så ofte du vil:

1/2 dl kokosolje, 1 ts kanel (eller 10 dråper kanelolje/cinnamon oil), 30 dråper citronella olje, 10 dråper eucalyptus olje, 10 dråper tea tree olje

 

Kokosoljen varmes forsiktig i vannbad. (En glass- eller metallskål med kokosolje settes oppi varmt vann.)

Rør rundt. Kokosoljen smelter raskt.

La den kjøle seg ned før du tilsetter kanel og de eteriske oljene.

Bland godt.  Ha over på glass og krukker og avkjøl.

OBS! Noen kan reagere på de konsentrerte planteoljene. Prøv deg frem!


Ønsker deg fine sommerdager og sommerkvelder .

Fermentering er blitt populært. Lær deg å fermentere grønnsaker, kefir, rødbetkvass, kombucha… Det er ganske enkelt, og det er utrolig spennende, sunt og godt.

Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Når du har kjøpt kurs, kan du bli med i lukket Fb-gruppe “Nettkurs Bentes fermentering”. Be om å bli medlem, så tar jeg deg inn. Der kan du stille spørsmål om det du lurer på.

Her er link til KURS


Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs.jpg
Se_tilbud_2.jpg
UkategorisertBente