Hjemmelaget rømme

I fabrikkene, må man ofte ta snarveier for å få en effektiv og lønnsom produksjon. Stoffer tilsettes for å øke holdbarhet, skape rett konsistens, smak og farge - kjapt og effektivt.

ultra prosessert mat.jpg


Det er noe spesielt med det vi lager hjemme på eget kjøkken. Smaken kan bli fantastisk. I tillegg kan hjemmelaget berike tarmens mikrobiota i stedet for å bryte den ned - slik som mange av tilsetningsstoffene i fabrikkmaten gjør. (Les mitt blogginnlegg om emulgator karragenan HER. Et annet blogginnlegg i denne sammenheng: Kan endret adferd og engstelse skyldes tilsetninger i maten?)


Rømme er en ting du enkelt kan lage selv. I løpet av et par tre dager har du en frisk, tykk, litt syrlig rømme som du vil elske!

Ingredienser:
En liten boks kremfløte 3 dl.
2 ss yoghurt naturell. Uten tilsetninger!

Jeg bruker Liberté naturell eller Gresk yoghurt.

Husk at magre melkeprodukter slik som Créme Fraice lett type, er tilsatt modifisert stivelse, emulgator og stabilisator. Helfete produkter, enten det er Créme Fraice eller annet, inneholder vanligvis lite eller ingen tilsetninger. Les innholdsfortegnelse!

lage rømme redigert.jpg



Fremgangsmåte:
Gi fløten en liten lunk. Varm opp til litt varmere enn romtemperatur - ikke varmere enn fingervarmt - enten i vannbad eller direkte i en liten kjele.

Pisk først inn yoghurt i en liten mengde fløte, slik at det blir en jevn masse. Tilsett dette i resten av fløten.

Fyll blandingen over på et glass som du dekker med et klede. Fest kledet med en gummistrikk.

Plasser glasset et lunt og varmt sted. La stå i 24 - 48 timer. Fermenteringen vil gå raskere ved varm sommer enn på vinteren.

Når blandingen har tyknet, plasserer du den i kjøleskapet, dekket med plastfilm eller lokk. Etter 12 timers kjøling vil den være enda tykkere, og nå kan du nyte din hjemmelagede rømme.

hjemmelaget rømme.jpg


Når du vil lage en ny omgang, kan du bruke et par ss av din egen hjemmelagede som starter.


Er du nysgjerrig på hjemmelaget kefir? Les mitt blogginnlegg om kefir HER


Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Her er link til KURS


Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs.jpg