Fermenteringens spennende verden

Bentes fermentering.

Bentes fermentering.

Fermentering er en ny trend. Folk melder seg på kurs! Det bobler og gjærer i krukker og glass, i små hjemlige kjøkkener og i stjernekokkers laboratorier.  I New York er det nå drikken Kombucha som gjelder.  Den sies å ha en rekke helsebringende egenskaper, den skal være avgiftende, og det hevdes at den tilfører gode bakterier som styrker immunforsvaret. Det samme gjelder den koreanske Kimchi, en fermentert smaks- og vitaminbombe basert på  kinakål.

Sauerkraut er det tyske ordet for surkål. Ekte hjemmelaget, fermentert surkål er en opplevelse! Surkål på gammelmåten er levende kost - full av  gode bakterier, enzymer, vitaminer og mineraler. Forskning bekrefter at dette er bra for tarmflora og immunforsvaret.

Fermentering er gammelt. Fra de tidligste tider, lærte våre forfedre seg - gjennom erfaring - hvordan de kunne konservere og foredle mat. En gjæringsprosess som foregikk uten oksygentilførsel gjorde maten lett fordøyelig og ga lang holdbarhet.

Følg med på bloggen og meld deg på kurs! Du får inspirasjon, idéer, oppskrifter og aktuelle ting som omhandler fermentering, helse og velvære.

Her skal det bli fermenterte rotgrønnsaker

Her skal det bli fermenterte rotgrønnsaker

Mor i huset med grep om fermenteringskrukkene.

Mor i huset med grep om fermenteringskrukkene.

Fermentering er blitt populært. Lær deg å fermentere grønnsaker, kefir, rødbetkvass, kombucha… Det er ganske enkelt, og det er utrolig spennende, sunt og godt.

Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Når du har kjøpt kurs, kan du bli med i lukket Fb-gruppe “Nettkurs Bentes fermentering”. Be om å bli medlem, så tar jeg deg inn. Der kan du stille spørsmål om det du lurer på.

Her er link til KURS


Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs.jpg
Se_tilbud_2.jpg