Høsten på sitt vakreste

Økologisk hokkaidogresskar.

Økologisk hokkaidogresskar.

Gresskaret har en så fantastisk farge, at det bare må innlemmes i mine høstlige glass av fermenteringer.

Det er 10 dager siden jeg satt hokkaidogresskar til fermentering, men først i dag setter jeg ut oppskriften her på bloggen. Jeg har nå smakt, og jeg mener at jeg kan stå inne for denne oppskriften. Smaken er frisk og god, man kan kjenne friskheten av ingefær, lime og sitron, og en anelse chili og stjerneanis setter en spiss på det hele. Konsistensen på gresskarbitene er krispy. Dette er knaskegodt.

Glasset skal få stå kjølig (ca 10 - 12 C) et par- tre uker til. Tid gjør underverker, og dette gjelder ikke minst det vi fermenterer.

Vask skallet. Del gresskaret i to. Grav ut frøene.

Vask skallet. Del gresskaret i to. Grav ut frøene.

Gresskar 3.jpg


Dette brukte jeg:


- Hokkaidogresskar. Jeg fikk plass til litt mer enn halve gresskaret i glasset mitt. Del i små knaskebiter (eventuelt kan det fungere bra å grovraspe, men dette har jeg ikke selv forsøkt).
- rød chili 1/2 - 1 stk, finhakket.
- ingefær ca. 4 - 5 cm tommelfingertykkelse - tynne skiver.
- saften av en lime,
- 2 skiver sitron (skrell hvis du ikke har økologisk).
- noen (4-5) stjerneanis.
- uraffinert havsalt uten tilsetninger 1 drøy ss. (20g/15 ml = 3 ts) til 1 liter vann.
- vann, kokt og avkjølt.
- et kålblad til å pakke ned rundt blandingen.
- en tyngde av blyfritt glass til å holde blandingen nede under væskeoverflaten.
- fermenteringsglass 1.8 liter.

Veldig hyggelig å komme over økologisk dyrket hokkaidogresskar. Skallet beholdes, det skal fint kunne spises. Spennende hvordan dette utvikler seg!

Veldig hyggelig å komme over økologisk dyrket hokkaidogresskar. Skallet beholdes, det skal fint kunne spises. Spennende hvordan dette utvikler seg!

La glasset stå 3 dager i romtemperatur (20 - 22 C) til du ser boblingen er kommet godt i gang. Vær obs på at det kan bli kraftig aktivitet i glasset, det gjorde det i mitt. Bruk eventuelt glass med gjærlås (finnes i nettbutikken HER).

Sett glasset litt kjøligere (15 - 18 C) i omtrent en uke.

Etter 10 - 14 dager setter du glasset kjøleskap- eller kjellerkaldt (4 - 7 C) og nå er det lov å åpne lokket og ta en liten smak. Men husk at det meste av det vi fermenterer trenger god tid for å utvikle rik smak, så gled deg til det er gått 4 - 6 uker, da kan du nyte nydelige probiotiske knaskebiter av hokkaidogresskar.


Jeg holder
kursene mine midt i vakre Oslo, like bak Slottsparken. Hvis du ikke kan komme, har jeg et onlinekurs du kan se når du vil - og så ofte du vil.


Se mine kurstilbud

Hilsen Bente

 

www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'
 

Online_kurs.jpg

Online kurs i fermentering er her!
Lær deg å fermentere - enkelt som bare det. 
Se mine kurstilbud her. 

Se_tilbud_2 (1).jpg