Gulrot - fermentert snacks med sting

Gulrot i staver med hvitløk, ingefær, chili, og oregano.

Bentes fermentering

Bentes fermentering

Fremgangsmåte:

Glasset rommer 1.8 liter. Gulrøttene er økologiske. Saltet er uraffinert havsalt uten antiklumpemidler. De andre ingrediensene er også økologiske, men bruk det du har tilgjengelig.

Jeg improviserer ofte når jeg  setter ting til fermentering, men her er i hvert fall omtrent det jeg brukte i dagens sats:

Gulrøtter delt i staver, omtrent 1 kilo - ca. 100 g ingefær, skivet - en hel hvitløk, hele skrellede båter - en rød chili, de fleste av frøene er fjernet - 1 liten ts. tørket oregano - salt ca. 1 drøy ss. - kokt, avkjølt vann.

Pakk et kålblad ned over grønnsakene for å holde det hele nede under væskeoverflaten. En liten tyngde av glass på toppen av dette sørger for at alt er senket ned under væskeoverflaten. Dette gjør vi for å sikre en anaerobisk  (luftfri) prosess.

Det må innrømmes at denne omtrentlige oppskriften ikke er utprøvet, så jeg vet jo ikke hva utfallet blir og hvordan det vil smake. Vi får se.

Hilsen Bente 

PS. 22. mars: Det har gått 7 dager. Har begynt å spise av knaske-gulrøttene. Vellykket! Fantastisk godt! Nå er glasset satt i kjøleskapet.

Fermentert rødkål, gulrotstaver, hvitløk - på en seng av grønne blader.

Fermentert rødkål, gulrotstaver, hvitløk - på en seng av grønne blader.


Nettkurset mitt gir en mulighet til å lære de grunnleggende tingene for å lage vellykket, trygg og fantastisk fermentering.

Her er link til KURS


Hilsen Bente
www.fermentering.com
instagram: bentes_fermentering
Facebook: Siden 'Bentes Fermentering'

Online_kurs.jpg